~ALHAMDULILLAH..Thanks Allah!~


Semalam (bersamaan 25ogos, 15 ramadhan) pagi2 lg b4 aku g keje..aku borak ngn mak aku..

"mak,kalo bby dapat gaji nanti..bby (name panggilan aku kt umah..heee..kantoila plak) nk bg mak duit..mak nk bby bg by hand ke nk bby bank in terus kt akaun mak?"

"ermm..kalo bg by hand nnti cpt abis plak..hehehe..(sambil tergelak2)..erm..nnti la dulu..bby da dpt gaji nnti bru bincang blk"..

Aku pun g keje..sampai2 je aku kt tempat keje,tbe2..ketua cikgu bg aku 1 slip..skali tgk mcm slip exam aku time blaja dulu..sambil2 senyum ketua cikgu aku tu ckp..

"mumtaz dah dpt gaji da bln ni..."

Akupun dgr terkejutnye pon ckp.."wah!durian runtuh! agknye sbb nk raye kot dia bg gaji...igtkn 3bulan bru dpt..." (maklumla keje gov..fhm2 la ea)..

Aku dgn sng hatinye time tuh terus msj mak bgtau aku da dpt gaji..heee...gaji pertama la katekan..aku kn xpenah keje b4 ni...Alhamdulillah..akhirnya aku dpt pegang duit dr usahe aku sendiri...thanks Allah!





ni la slip gaji pertama aku..heee



Bersyukur sgt dpt keje da..walaupun bknla dr kelayakan aku..tp Alhamdulillah rezeki tu ade utk aku..sbb ramai jgk membe2 aku yg masih duk umah lg..atleast abis blaja ni dpt membantu family aku pe yg termampu..InsyaAllah duit ni aku gnekn untuk yg lbh penting..kne wt master plan pasni..nk blaja kete,nk byr ptptn,nk kawin..fuh!byknye bende nk pk ni..xpe2..slow2 mumtaz..heee

Malamnya aku on facebook n terbace sorg membe aku post tentang duit raye utk staff gov sorg rm500..bia betul?..rezeki2...

ALHAMDULILLAH..thanks Allah!




1 comments:

خولة العزور said...

jgn lupe belanje aku..hahaha..=P

Post a Comment

Back to Top